You are here: Home > Bez kategorii > Przepisy parzenia kawy

Przepisy parzenia kawy

Przepisy parzenia kawy . Kawa prawdziwa na śniadanie 1,5 łyżeczki kawy, pół szklanki wody lub mleka. Kawę parzy się najczęściej w rondelku lub termosie, a podaje w dużych filiżankach, z dodatkiem pieczywa z masłem i serem lub z jajami i dżemem. Pamiętać należy o warzywach lub owocach w postaci surówek albo soku podawanego w małych szklaneczkach. Kawy prawdziwej nie powinno się pić codziennie z pożytkiem dla zdrowia można ją zastępować kawą zbożową. Amatorzy mogą poprawiać smak i aromat mieszanki zbożowej dodatkiem kawy prawdziwej w ilości pół łyżeczki na porcję, Kawa zbożowa na śniadanie 2 łyżki kawy (mieszanki zbożowej), 0,5 l wody, 0,5 l mleka, ewentualnie 2 łyżeczki kawy prawdziwej, cukier. Zagotować wodę. Do wrzątku wsypać kawę zbożową, kilkakrotnie zagotować, odstawić z ognia, dodać kawę prawdziwą, przykryć i pozostawić na kilka minut. Następnie skropić łyżeczką zimnej wody, przecedzić i połączyć z gorącym mleki em. Podawać w dużych filiżankach. Dodatek kawy prawdziwej nie jest konieczny. [hasła pokrewne: przepisy na nalewki, Kuchnie Gdańsk, Kuchnia Polska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska Kuchnie Gdańsk przepisy na nalewki