You are here: Home > Bez kategorii > Pozadanym dodatkiem do ryb w galarecie sa ostre sosy, salatki z warzyw oraz pieczywo

Pozadanym dodatkiem do ryb w galarecie sa ostre sosy, salatki z warzyw oraz pieczywo

Pożądanym dodatkiem do ryb w galarecie są ostre sosy, sałatki z warzyw oraz pieczywo. Zamiast sosu lub razem z nim można podawać oliwę i cytrynę w cząstkach. Ryby w galarecie podaje się nie tylko na przystawkę, ale są one również bardzo praktycznym daniem na obiad lub kolację. Podaje się je wtedy z odpowiednimi dodatkami, jako drugie danie. Potrawy z ryb słodkowodnych Karp lub lin gotowany -1 kg ryby, 3 duże cebule, 2 pietruszki, 4 marchwic, por, sól, cukier, pieprz, jajo, łyżka masła, pół pęczka naci pietruszki. Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę, ogon i płetwy, pokrajać na dzwonka. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać, zalać wodą, osolić, ugotować wywar. Do wywaru włożyć rybę, oprószyć pieprzem, dodać szczyptę cukru, gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1 godz. Ugotowaną rybę osączyć z wywaru, ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem, posypać posiekaną zieleniną, obłożyć ziemniakami z wody. Podawać z surówkami. Wywar wykorzystać do przyrządzenia zupy, z ugotowanych warzyw przygotować sałatkę. [przypisy: Kuchnie Gdańsk, meble kuchenne do zabudowy, fototapeta do kuchni ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: fototapeta do kuchni Kuchnie Gdańsk meble kuchenne do zabudowy