You are here: Home > Bez kategorii > Poncz rzymski

Poncz rzymski

Poncz rzymski . 4 małe porcje lodów owocowych, 2 białka, 1 łyżka cukru, 2 kieliszki likieru wiśniowego Ubić sztywną pianę z białek, utrwalić cukrem, wymieszać szybko z lodami i likierem wiśniowym. Podawać w płaskich kieliszkach natychmiast po wymieszaniu. Chłodnik owocowy z truskawek 11,5 kg truskawek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wina białego półsłodkiego Umyte truskawki przetrzeć przez sito, dodać ostudzony syrop ugotowany i cukru i szklanki wody. Dopełnić winem. Wszystko dobrze ochłodzić. Podawać w wazie z łyżką czerpakową i szklaneczkami ustawionymi na tacy. Chłodnik ratafiowy 0,5 kg mieszanych owoców jagodowych, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wina czerwonego Umyte owoce przetrzeć przez sito, uzupełnić ochłodzonym syropem ugotowanym z cukru i szklanki wody. Jeśli owoce są bardzo słodkie, można dodać soku z cytryny. Całość wymieszać z winem. Ochłodzić napój i szklaneczki, w których będzie podawany. [patrz też: jedzenie po kolonoskopii, w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz, zapiekarnik ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: jedzenie po kolonoskopii w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz zapiekarnik