You are here: Home > Bez kategorii > Napoje z owoców

Napoje z owoców

Napoje z owoców . Przepisy przyrządzania napojów owocowych Z poniżej podanych proporcji otrzymuje się ok: 1 l napoju. Napój z czarnych porzeczek 60 dkg czarnych porzeczek, 15 dkg cukru, 2 szklanki wody. Wodę zagotować z cukrem i ostudzić. Porzeczki umyć, odsączyć, obrać z szypułek, przetrzeć przez sito lub wycisnąć sok przy użyciu maszynki. Wymieszać z wodą. Podawać z dodatkiem lodu konsumpcyjnego bezpośrednio po przyrządzeniu. Napój z porzeczek 60 dkg porzeczek, 2 szklanki wody, 6 łyżek cukru. Porzeczki umyć, odsączyć, oczyścić, zmiażdżyć, posypać cukrem i zalać wrzącą wodą. Przetrzeć przez gęste sito lub odcisnąć przez gazę. Przed podaniem oziębić i wyporcjować do małych szklaneczek. Napój z czarnych lub czerwonych porzeczek 60 dkg czarnych lub czerwonych porzeczek, 2 szklanki wody sodowej, 4-5 łyżek miodu. Umyte porzeczki odsączyć, obrać z szypułek, przetrzeć przez gęste sito. Przecier wymieszać z miodem. Przed podaniem dod ać wodę sodową, wymieszać, podawać w małych szklaneczkach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. [więcej w: zając w śmietanie, zapiekarnik, soska konsulting ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: soska konsulting zając w śmietanie zapiekarnik