You are here: Home > Bez kategorii > Napój z truskawek, malin lub poziomek

Napój z truskawek, malin lub poziomek

Napój z truskawek, malin lub poziomek . 40 dkg truskawek, 25 dkg malin lub poziomek, pół szklanki cukru, 2 szklanki wody sodowej lub mineralnej Owoce umyć, odsączyć, obrać z szypułek. Przetrzeć przez gęste sito albo przepuścić przez maszynkę do wyciskania soków. Doprawić do smaku cukrem. Przed podaniem wymieszać z wodą sodową lub mineralną. Podawać w szklankach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Napój z truskawek i poziomek 45 dkg truskawek, 15 dkg poziomek, 2 szklanki serwatki, pół szklanki cukru Umyte i odsączone owoce obrać z szypułek, zmiażdżyć. Przetrzeć przez gęste sito. Wymieszać z cukrem i serwatką, ochłodzić. Podawać w szklankach. Przed podaniem można włożyć do szklanek po 2-3 małe truskawki. Napój z czarnych jagód i agrestu 40 dkg czarnych jagód, 20 dkg agrestu, 1 szklanka maślanki, 5-6 łyżek cukru, 1 szklanka wody Agrest umyć, odsączyć, oczyścić z szypułek, rozgnieść na miazgę, posypać cukrem i zalać wrzącą wodą. P rzetrzeć przez gęste sito razem z umytymi i przebranymi jagodami, wymieszać z maślanką. Doprawić do smaku cukrem, oziębić. [podobne: aminy biogenne w żywności, przechowywanie ryb, potrawy do zapiekania w kokilkach ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: aminy biogenne w żywności potrawy do zapiekania w kokilkach przechowywanie ryb