You are here: Home > Bez kategorii > Karp po marynarsku

Karp po marynarsku

Karp po marynarsku . Karpia umyć, oczyścić z łusek, przeciąć wzdłuż kręgosłupa, usunąć wnętrzności, odciąć łeb, płetwy i ogon, ponownie dokładnie umyć. Pokrajać na dzwonka i oprószyć solą. Umytą i oczyszczoną marchew i selery opłukać i pokrajać w słomkę. Pieczarki bardzo dokładnie umyć pod bieżącą wodą, oczyścić, opłukać i pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Przygotowane warzywa i pieczarki włożyć do rondla, zalać wodą (ok. 2 szklanki), lekko posolić, dodać przyprawy i gotować przez 10 min. Dolać wino, zagotować, po czym włożyć rybę i gotować ją powoli pod przykryciem przez 30 min. Rybę ostrożnie wyjąć i odłożyć. Wywar podprawić mąką rozprowadzoną dwiema łyżkami zimnej wody, zagotować i włożyć rybę, doprawić sos do smaku solą i cukrem. Przed podaniem podgrzać. Podawać z ziemniakami i surówką. [hasła pokrewne: jedzenie po kolonoskopii, przechowywanie ryb, garnek do gotowania na parze ikea ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: garnek do gotowania na parze ikea jedzenie po kolonoskopii przechowywanie ryb