You are here: Home > Bez kategorii > Dodatek tartej bulki sprawia

Dodatek tartej bulki sprawia

Dodatek tartej bułki sprawia, iż kotlety lub ryba faszerowana są twardsze i jędrniejsze, natomiast przez dodanie czerstwej (uprzednio namoczonej) bułki uzyskuje się wyrób bardziej wilgotny i soczysty. Do spulchnienia masy przyczynia się także dodatek jaj. Odpowiednią konsystencję zapewni potrawie piana z białek. Wyrabianie łyżką, ucieranie lub ubijanie masy mikserem ma również duże znaczenie podczas tych czynności wprowadza się, bowiem do masy powietrze. W gotowym wyrobie poddanym wysokiej temperaturze (pieczenie, gotowanie) powietrze rozszerza się powodując rośnięcie budyniu lub rolady, jednocześnie z jego spulchnieniem. W pierwszej fazie pieczenia lub gotowania powietrze rozszerza się powodując spulchnienie potrawy; ścięte w następnej fazie obróbki cieplnej białko utrwala spulchnienie. [więcej w: meble kuchenne bydgoszcz, Kuchnia Polska, Blaty kuchenne granitowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Blaty kuchenne granitowe Kuchnia Polska meble kuchenne bydgoszcz