You are here: Home > Bez kategorii > Pulpety do flaczków

Pulpety do flaczków

Flaczki z pulpetami uchodzą za bardzo wykwintne, podać je można np. na śniadanie dla gości.

Składniki:
2 dkg wątroby cielęcej lub wieprzowej
2 łyżki łoju wołowego lub szpiku wołowego
1 jajko
1 łyżeczka natki pietruszki

Wątróbkę posiekać na miazgę z dodatkiem łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do posiekanej masy dodać jajko i tyle bułki tartej, by uzyskać odpowiednio gęstą do formowania pulpetów konsystencję.
Masę posolić do smaku, połączyć z posiekaną natką pietruszki. Pulpety wielkości orzecha włoskiego gotować razem z flaczkami przez 30 minut.

Flaczki można uszlachetnić przez dolanie do nich 1 kieliszka białego wytrawnego wina. Nalży to zrobić na pół godziny przed zakończeniem Ale i bez wina, jeśli starannie przygotowane, są znakomite. [hasła pokrewne: meble kuchenne wrocław, restauracja stare miasto lublin, Blog Kulinarny ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Blog Kulinarny meble kuchenne wrocław restauracja stare miasto lublin